Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Publiek  Mijn kind

Andere manier van werken door het coronavirus

Door het coronavirus COVID-19 moeten we ons werk anders organiseren dan je gewend bent. In dit nieuwsbericht lees je over vaccineren en je afspraak op het consultatiebureau of op school.

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Houd afstand van elkaar (1,5 meter)
  • Draag een mondneusmakser
  • Blijf bij (milde) klachten thuis
  • Nies en hoest in je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Was je handen regelmatig
  • Heb je klachten? Laat je testen
  • Heb je een uitnodiging voor een vaccinatie? Kom met 1 begeleider

Geen inloopspreekuren op het consultatiebureau

Door de Corona maatregelen kan het inloopspreekuur niet doorgaan zoals je misschien gewend bent. Toch heb je korte maar belangrijke vragen die je met je jeugdverpleegkundige wilt bespreken. Vaak zijn dat vragen over de groei. Als je net ben bevallen van je baby, na een periode van minder eten in de peuterpuberteit, of wanneer je schoolgaande kind ziek is geweest wil je zekerheid dat je kind genoeg groeit. Tegelijk kan je ook vragen hebben over het ouderschap, hoe om te gaan met de dwarse buien van je peuter of het idee dat er misschien meer achter zit dat je kind niet naar school wilt. Voor dat soort én andere vragen over opvoeden en opgroeien kan je via dit formulier aangeven dat je een afspraak wilt maken met je jeugdverpleegkundige. Wij nemen dan contact met je op en bespreken samen hoe we je goed en veilig kunnen helpen.  Je kunt ook contact opnemen via het telefoonnummer 088 - 443 07 02 (Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17.00 uur).

Andere werkwijze op scholen

Als kinderen op de basisschool zitten, vragen we je regelmatig hoe het met je kind gaat. Door de coronamaatregelen van de afgelopen maanden doen we dit op een andere manier. Namelijk met een vragenlijst in het online ouderportaal Mijn Kinddossier. Je ontvangt een mail wanneer de lijst klaarstaat. 

Soms nodigen we ouder en kind uit voor een gesprek. Bijvoorbeeld omdat we vragen hebben over de vragenlijst of omdat de ouder zelf aangeeft dit graag te willen. We vinden het fijn als je de vragenlijst invult. Ook als alles goed gaat.

Heb je tussendoor vragen? Neem dan contact met ons op. 

Mijn kind

Ben je een ouder of verzorger? Dan ken je de GGD vast en zeker. GGD IJsselland begeleidt ouders bij het opgroeien en opvoeden van kinderen van 0 tot 18 jaar. We zien je op het consultatiebureau en op de school van jouw kind(eren). GGD IJsselland verzorgt de vaccinaties. Daarnaast inspecteert de GGD de hygiëne en veiligheid van kindercentra.

Op onze website vind je informatie over onze gezondheidsonderzoeken en over het gezond opgroeien en opvoeden van kinderen. Deze vind je via het menu links. Heb je andere vragen? Wij helpen je graag!

Brochure Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar

Lees in onze brochure Jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar wat je van ons kunt verwachten of kijk op onze webpagina over gezondheidsonderzoeken.